Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
Ucuz Uçak Bileti Bulmak İçin 6 Yöntem

Ucuz Uçak Bileti Bulmak İçin 6 Yöntem

Ekim 31, 2022 08:40
Ucuz Uçak Bileti Bulmak İçin 6 Yöntem
0

BEĞENDİM

Ucuz uçak bileti, seyahatini daha uygun maliyete getirmek isteyenlerin aradığı bir bilet türü oluyor. Özellikle sürekli uçakla seyahat etmek zorunda kalan insanların masraflarının büyük bir kısmı uçak bileti kapsıyor. Uygun uçak bileti bulunduğunda ise, seyahat bütçesi hafifletilerek tatile, aktiviteye ve eğlenceye daha çok bütçe ayrılabiliyor. 

Eğer siz de “ucuz uçak biletine bir türlü denk gelemiyorum” diye serzenişlerde bulunuyorsanız, bir dahaki biletinizi ucuza getirmeniz için size yöntemler veriyoruz. İşte, ucuza seyahat etmek isteyenler için sunduğumuz 6 yöntem!

Ucuz Uçak Bileti Bulma Yolları

Uçak biletinin fiyatını etkileyen pek çok husus bulunuyor. Bu bilet, otobüs veya tren bileti gibi sabit olmayıp, sürekli değişim halinde olabiliyor. Ancak ucuz uçak bileti bulmak çok zor ya da olağanüstü bir çaba da gerektirmiyor. Gereken tek şey, düzenli kontrol ve harekete geçme!

  1. Seyahat Tarihlerinin Esnek Tutulması

Uçak bileti fiyatları anlık değişime uğrayabildiği gibi gidilecek döneme göre de değişiklik gösterebiliyor. Örneğin; Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı, Yılbaşı gibi özel günlerde uçak biletine olan talep artıyor. Aynı zamanda okulların tatil olduğu haziran ayından sonra insanlar tatile çıktığı için yine yüksek uçak biletleri ile karşılaşılabilir.  O nedenle bu dönemlerde uçak bileti fiyatlarının daha yüksek olduğunun unutulmaması gerekiyor.

Seyahat etmek için net bir tarih belirtilmediyse ve net bir tarihin önemi yoksa, tatil dönemlerinin dışındaki tarihlerde seyahat planı yapılması öneriyoruz. Eğer belirtilen tarihlerde veya özel günlerde uçmak zorunda kalıyorsanız, büyük ihtimalle daha yüksek fiyatlara uçacağınız anlamına geliyor. Ancak mecburen o tarihlerde uçulması gerekiyorsa da sık sık kampanyalara göz atılması ve uçak biletinin anlık indirimlerinin takip edilmesi gerekiyor.

  1. Uçak Bileti Arama Motorlarının Kullanılması

Uçak bileti firmalarının web sitelerine girip, uçulacak tarihi ve saati belirtmek yerine bu işi pratik bir şekilde yapan arama motorlarını denemek gerekiyor. Tüm firmaları ve firmalarının uçak biletlerini görüntüleyen arama motorları, aynı zamanda bilet fiyatlarını karşılaştırarak en ideal biletleri size sunuyor. Yani bilet bulmak ve karşılaştırmak için yapılan çabayı sizin yerinize hızlı bir şekilde yapıyor. Hatta en güncel fiyatları ve anlık indirimleri karşınıza çıkararak daha uygun fiyata uçmanıza olanak sağlıyor. Türkiye’de hizmet veren birçok uçak arama motoru bulunuyor. İster yurtiçi ister yurtdışı seyahat edin, bahsi geçen firmalar sayesinde daha uygun uçak bileti bulmanız mümkün oluyor.

  1. Biletin Erken Alınması

Uçak biletleri aylar öncesinden satışa sunulabilir. Bu da en ucuz koltukların hemen satılmasına ve kalan koltukların daha yüksek fiyatlara satılmasına neden oluyor. Özellikle yoğun seyahat dönemlerinde, rezervasyonun geç yapılması bile uçak biletinin yüksek fiyatlara mal olmasına neden oluyor. Uçak şirketleri bilet fiyatlarını aylık veya günlük değil, saatlik değişimlerle belirliyor. Bu da talebe göre değişiklik gösterdiği için genelde uçuş tarihi yaklaştığında bilet fiyatlarının daha da arttığı gözlemleniyor.

O nedenle gidilecek tarih net ise, uçak biletinin aylar öncesinden satın alınmasını öneriyoruz. Örneğin Sinop uçak bileti alınacaksa ve tarihi net ise, birkaç gün bilet fiyat kontrolü yapmanız gerekiyor. O birkaç gün içerisinde biletin ne kadar arttığı veya ne kadar azaldığı görülebiliyor. Eğer bilet fiyatında bir düşüş söz konusuysa, beklemenizi öneriyoruz. Aksi durumda bir artış söz konusu ise, bilet fiyatının daha da artma ihtimali olacağı için hemen almanızı tavsiye ediyoruz.

  1. Biletin Geç Alınması

Uçak şirketleri, uçaktaki tüm koltukları doldurup öyle yolculuk yapmayı amaçlıyor. Bunun için de bir zaman öngörüyor ve o zaman diliminde tüm biletlerin istenilen fiyata satılmasını bekliyorlar. Eğer hedeflenen satışa ve doluluk oranına ulaşamazlarsa biletlerin fiyatlarını düşürerek kampanya başlatıyorlar. İşte böyle anlarda bilet arayan şanslılardansanız, ucuza uçak biletini kapabilirsiniz. 

Gidilecek herhangi bir şehir için en uygun uçak biletinin alınması isteniyorsa, uçak bileti arama motorlarının sağladığı fiyat alarmı seçeneğinin kullanılması gerekiyor. Sürekli siteyi ziyaret etmek, sayfa yenilemek ve kontrol etmek yerine fiyat uyarı oluşturmak daha pratik oluyor. Buraya gidilecek şehir ve tarih giriliyor. Örneğin, Adıyaman Uçak bileti, 01.01.2023 yazıp onaylıyorsunuz. İlgili bilet fiyatında düşüş olduğunda ise tarafınıza otomatik bir e-posta gönderiliyor. Bu sayede hemen siteye girip ucuz uçak biletini yakalıyorsunuz!

Havayolu şirketleri son dakika fırsatları yaparak e-posta listesinde yer alan üyelere bunu duyuruyor. Özellikle güzergah ve tarihlerde esnek olan insanlar, son dakika fırsatlarından anında yararlanabiliyor. Buradaki kıstas uçulacak yerin, tarihin ve saatin esnek olması ile mümkün oluyor. Ancak genelde daha kısa ve konforlu yolculuk geçirmek isteyenler esnek tarihler belirleyebiliyor. Bu sayede uçakların birçoğu dolu uçuş gerçekleştiriyor.

  1. Tek Bir Şehre Bağlı Kalınmaması

Ucuz uçak bileti alma yöntemleri listesinde yer alan bir diğer seçenek ise tek şehre bağlı kalmamak oluyor. Bir şehirden farklı bir şehre seyahat ederken, ilgili şehirlerdeki havalimanlarına bağlı kalmak birçok ucuz uçak biletinin kaçırılmasına neden olabiliyor. Örneğin Adıyaman İstanbul uçak bileti almak isteyen bireylerin Adıyaman Tekirdağ bileti bakması da gerekiyor. Çünkü ilgili şehre giden uçuş pahalı olurken ona yakın olan bir şehre giden uçuş daha ucuz olabiliyor.

Bu durumun sebebi ise, büyük şehirlere giden insanların sayısının fazla olması oluyor. Örneğin İstanbul gibi büyük bir şehre her gün onlarca şehirden uçak seyahat ediyor. Ve bu uçakların her birine olan talep fazla olduğu için fiyatları daha pahalı oluyor. Ancak yakın bir şehir olan Tekirdağ gibi bir yer kimsenin aklına gelmiyor. Bazen de bir ilde havalimanının fazla olması, ikinci veya üçüncü havalimanına olan uçuşların daha ucuz olmasına yol açıyor. Örneğin İstanbul’da iki tane havalimanı yer alıyor ve her birine olan uçuşların fiyatı değişiklik gösteriyor. O nedenle her bir havalimanına olan uçak bileti fiyatlarını karşılaştırarak bilet almak gerekiyor.

  1. Uçak Bileti Alma Tarihi

Ucuza uçak bileti alma tarihi, hiçbir zaman net bir tarih olmuyor. Bir başka deyişle, bu biletler için kural ya da politika bulunmuyor. Bazen insanlara 6 ay öncesinden aldığı bilet daha ucuz gelirken bazen uçuşa 1 hafta kala alınan biletler daha uygun gelebiliyor. Bunun sebebi ise, anlık talep ve arz olup, uçak firmalarının ise saatlik fiyat güncellemesi oluyor. O nedenle uçuş tarihi net ise, en az 3 ay önce bilet bakmak gerekiyor.

Ucuz uçak bileti ile seyahat etmek isteyenlerin bileti 3 ay önceki ayın ilk hafta sonunda alması en doğru davranış oluyor. Bu tarih ise pazar akşamı 18:00 ila 20:00 arası olup, daha uygun fiyatlara uçak bileti bulunabilmesini mümkün kılıyor. Uçak biletlerinin fiyatı anlık artış veya düşüşe geçtiği için süre zarfında biletin alınması gerekiyor. Özellikle daha önceden bakıp yüksek fiyatlarla karşılaşan insanların, önceki rakamın altında bir rakama denk gelmesi durumunda düşünmeden o bileti alması gerekiyor.

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.