Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
Altılı Bülten Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Altılı Bülten Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kasım 7, 2022 14:15
Altılı Bülten Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmelidir?
0

BEĞENDİM

At yarışı oynarken önceliğimiz yapacağımız altılıyı hazırlamak olacaktır. Bunun için de yazımızda değineceğimiz konular altılı bülten hazırlayacaklara umarız yardımcı olur.

İlk Adım Altılıyı Hazırlamak

Altılı oynarken işin en önemli kısmı bu aşama diyebiliriz. Burada önemli olan her ayakta gelecek atı bulmaktan ziyade altılıyı doğru bir şekilde kurmaktır. Şöyle ki; bütün ayakta gelecek atlar bilinse bile altılı doğru kurulmadığı vakit hiçbirinin bir anlamı kalmayacaktır. Öncelikli olarak dikkat edilmesi gereken unsur altılının en önemli ayağının hangisi olacağının tespitidir. Burada eğer “evet bu koşu altılının kaderini değiştirebilir” denilirse o koşu eğer düşük bir ikramiye veriyorsa bu koşuya yüklenmeyin. Genellikle insanlar altılı bülten hazırlarken burada hata yapıyorlar. Burada yapılacak en mantıklı hamle sürpriz beklemek olacaktır. Koşularda ilgiyi arttırmak amacıyla genelde ilk ayağa ilgi çekici ve heyecan uyandırıcı koşuları koyarlar. Bunun dışında ilk ve dördüncü ayakta ilgi çekici ve heyecan uyandırıcı yarışlar olma olasılığı yüksektir. Peki neden dördüncü ayakta ilgi çekici yarış özellikle konulmuştur? Çünkü eğer altılı bülten hazırlayan kişi daha ilk ayaklarda yatarsa kişinin ganyana devam edip dörtlü ganyan, üçlü ganyan ya da beşli ganyan yapabilmesini sağlamaktır. Böylelikle ilk ayaklarda ganyanı yatan birisi halen ganyan yapmaya teşvik edilecektir. Burada yarış severlerin dikkat etmesi gereken çok önemli bir unsur bulunuyor. Yukarda yazdığımız verilerin dışında eğer o günkü yarışlarda kaliteli atlar yarışacak ve ilk koşulara görece vasat atlar koyuluyorsa o yarışın sürpriz yapma ihtimali oldukça yüksektir, bu tarz yarışlar favorinin kazanma ihtimalinin aslında çok düşük olduğu yarışlardır. Genelde bu yarışları plase kazanır. Bu veriler ışığında altılı bülten hazırlarken eldeki at verilerini aza indirmek ve kalanlarla daha iyi bir sonuç elde edebilmek için kazanma ihtimali olmayan atları listeden çıkarmamız gerekiyor. Bu hem olasılık yaparken bizim yararımıza olacaktır hem de kafa karışıklığı ihtimalini azaltacaktır. Liste dışı bırakılan atları bir şekilde başka bir bültene koymak çalışma yaparken bize bir fikir sunacaktır. Tamamen o atların üstünü silip atmayın.

Atların Durumu Hakkında Bilgi Sahibi Olmak

Altılı hazırlarken yapılan en büyük hatalardan birisi de atlar hakkında yeterince bilgi sahibi olmadan bülteni hazırlamak oluyor. Ne olursa olsun sonuçta yarışlarda kazananı belirleyen at ve onun o yarıştaki form durumudur. Atın durumu demek yalnızca son yarışlardaki performansı demek değildir, dikkat edilmesi gereken kısım atın son yarışlarda hangi atlarla yarıştığı, yarıştığı illerde gösterdiği performanslar, geçmiş yarışlarında hangi atlara karşı ne gibi sıralama ile yarışları tamamladığı gibi daha detay konulardır. Belki at o güne kadar yarışlarda belirli bir performans ortaya koymuştur ancak son 3 yarışında jokeyi ile olan durumu sebebiyle istenilen performansı gösterememektedir. Bu da haliyle atın performansında bir düşüşe neden olacaktır. Bazen de atlar kendilerine uygun olmayan zeminlerde koşması sebebiyle sanki formlarında bir düşüş varmış gibi gözükür. Halbuki bu veriler tek tek incelendiğinde atın başarılı olduğu zemin iyi analiz edilir ve iyi değerlendirilirse atın hangi zemine göre olan performansı iyi hangi zemine karşı olan performansı kötü, net bir bilgi verecektir. Tüm verile atın iyi bir durumda olduğunu gösteriyor ve artık o atın favori gözükmemesi için hiçbir sebep yok. Dersek yanılırız. Dikkat edilmesi gereken belki de bir diğer önemli husus ise atın galoplarıdır. Yani yarışlar öncesinde atın son idmanda sergilediği performanstır. Galopta at eğer düşük bir performans sergiledi ise, işlerin yolunda gitmediği birtakım durumlar olduğu düşünülebilir. Burada bu ata tek atmaktan kaçınmak yararlı olabilir. İnsanlar bu durumu göz ardı ettikleri için birçok favori gösterilen at çok kupon yatırmıştır.

Atların Hangi Pistte Koştukları ve Geçmiş Dönemlerde Sergiledikleri Performanslar

İnsanlar, özellikle altılı bülten hazırlamak konusunda tecrübesiz olan insanların en çok düştüğü hata atların yaptıkları derecelere bakarak bir altılı bülten hazırlamaktır. Zaten en çok kaybeden bültenler yalnızca bu veriler ışığında hazırlanan bültenler olmaktadır. Hızlıca koşacak atların yaptıkları derecelere bir göz atıp buna dayanarak bir altılı bülten hazırlamak bu kadar komplike bir faaliyette geçerli olmayacaktır. Zaten öyle olsaydı herkes kazanırdı, işin kaybettirici ve risk faktörleri devreye girmezdi. Atların geçmiş dönemlerde sergiledikleri performanslar hakkında net bilgi sahibi olabilmek için daha önceki koşularda gösterdiği performansı izleyip analiz etmek gerekir. Hangi koşullarda, hangi durumlarda bu at o performansı gösterdi? Bunun bir cevabı olmadıkça atın listelenen derecesinin de o günkü yarış için pek bir önemi kalmaz. Çünkü örneğin at geçen sene derece yaptı ancak yarış belki hızlı tempoda ilerledi belki de yavaş tempoda ilerledi gibi bir bilgiye sahip olmak lazım. Ayrıca atlar arasında kıyaslamayı yalnızca eski performanslarına göre yapmamak gerekir. Yukarda da belirttiğimiz üzere atların yarışlarda sergiledikleri performansların birçok etkileyici faktörü bulunmaktadır. İki atı kıyaslayıp sağlıklı bir bilgi edinmek için o yarış içindeki atların geçmiş dönemde birlikte koştukları yarışlara da bakmak gerekir. Örneğin; A atı geçen sene çim zeminde B atından iyi gelmiş olabilir ancak 2 sene önce B atı da kum zeminde A atından iyi derece yaptıysa ve hazırlanan koşu kum zeminde olacaksa B atını seçmek daha mantıklı olacaktır. Sonuçta istatistik verilerine güvenmek faydalı olacaktır. Atların derecelerine bakıp bir altılı bülten hazırlamak göründüğünden daha zahmetli bir iştir. At yarışını etkileyebilecek çok fazla faktör olduğu için bu verileri iyi analiz edip birtakım sonuçlara ulaşmak her zaman kazanma olasılığını arttıracaktır. Kesin kazanır demek elbette saçma olur eğer öyle olsaydı ne yarışların bir anlamı kalırdı ne de bu yazının bir anlamı kalırdı.

Atların Galop Esnasında Sergiledikleri Performans

Altılı bülten hazırlarken atların galop performanslarının öneminden bahsetmiştik. Burada yalnızca atların galop performanslarını değerlendirerek bir altılı bülten hazırlamak da çok sağlıklı değildir. Atların galop performansları kesinlikle iyi incelenmelidir ancak yalnızca bu veriyle altılı bülten oluşturulmaz. İyi galop yapan at her zaman yarışı kazanacak diye bir durum söz konusu değildir. Altılıya yeni başlayan acemi insanların yaptıkları en büyük hatalardan birisi budur. Bir atın galopta iyi gelmesi bize kesinlikle bir fikir verir ancak tüm altılı bülten hazırlığımızı bunun üzerine kurarsak istediğimiz başarıyı elde edemeyiz. Diyelim o günkü yarışta kaliteli bir safkan at yarışıyor ve derecelerine baktınız atın geçmiş performansları harika. Ancak galopta bu at iyi bir sonuç elde edemedi. O atı liste dışı yapıp yarışlara koymamak akıllı bir hareket olmayacaktır. Safkan atlar yalnızca galoplarıyla değerlendirilmemelidir. Örneğin o gün koşacak başarılı bir safkan var ancak bu safkan en son 4 sene önce koşmuş. Hakkında yakın tarihte atla ilgili bir veri yok. O zaman atın galopta ne yaptığına bakılabilir.

Görüldüğü üzere altılı bülten hazırlarken tek bir datayı incelemek bize başarıyı getirmeyecektir. Başarılı iddaa sonuçları almak, hazırlanan altılı bültende koşuları doğru tahmin etmek için bu işi ciddi bir araştırmayla yapıp elde edilen veriler ışığında bir kupon hazırlamak gerekir. Benzer çalışmalar diğer bahis oyunları için de geçerlidir. Hazırlanan bir iddaa kuponundan başarılı iddaa sonuçları almak istiyorsak yalnızca basit verilerle bir kupon hazırlamamalı, sıkı bir çalışmayla detaylı bir hazırlık yapmalıyız.

 

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.