Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
Kordsa karlılığını geçen seneye göre 5 kat artırdı

Kordsa karlılığını geçen seneye göre 5 kat artırdı

Kasım 4, 2021 11:50
Kordsa karlılığını geçen seneye göre 5 kat artırdı
0

BEĞENDİM

Güçlendirme lideri Kordsa, 2021 yılının üçüncü çeyreğini güçlü finansal sonuçlarla geride bıraktı. Bir önceki yılın aynı dönemine göre operasyonel kârlılığını yaklaşık 3 kat artıran Kordsa, net kârını 5,5 kat artırarak, 558 milyon TL’ye ulaştırdı.

Kordsa, stratejik yatırımları ve inovasyon çalışmalarının başarılı çıktıları ile operasyonel verimliliğini artırarak FAVÖK’ünü 2,4 kat artış ile 861 milyon TL’ye çıkardı.

Sabancı Holding iştiraklerinden Kordsa, 2021 yılı üçüncü çeyreğinde açıkladığı finansal sonuçları ile beklentilerin üzerinde bir performans sergiledi. Pandemi sürecindeki doğru hamleleri, finansal göstergelere olumlu yansıyan Kordsa üçüncü çeyrekte cirosunu, 2020’nin aynı dönemine göre 84, bu yılın ikinci çeyreğine göre ise 18 oranında arttırdı. Net karını 2020 yılına göre 6 kat artırarak 558 milyon TL’ye, FAVÖK’ünü ise 861 milyon TL’ye ulaştırdı. Toplam satışlarını geçen senenin aynı dönemine göre 68 artıran Kordsa, 3.çeyrek sonu itibariyla 5.190 milyon TL ciro elde ederek güçlü sermaye yapısı ile istikrarlı büyümesini sürdürdü.

 

Kordsa, 2021’in üçüncü çeyreğinde faaliyet gösterdiği üç iş kolunda da “Tutkumuz, yaşamı güçlendirmek” vizyonuyla çalışma ve faaliyetlerini başarıyla yürüttü.

2021 yılının son çeyreğine güçlü girmekten duydukları memnuniyetini dile getiren Kordsa CEO’su Ali Çalışkan, şunları söyledi: “Tüm iş kollarımızda kalıcı izler bırakarak ileri malzeme şirketi olma hedefimiz doğrultusunda ikinci Kordsa’yı inşa etmeye devam ediyoruz. Ar-Ge platformlarımızın en büyük hedefi ürün portföyümüzü sürdürülebilir ürünlere çevirme. Bununla birlikte sürdürülebilirlik hedeflerimizi 2021 senesinde Kordsa dışına da taşırarak değer zincirimizi ortak hareket etmeye davet ettik. Tedarikçilerimizin sürdürülebilirlik seviyelerini tespit ederek, Kordsa’nın 2050 sürdürülebilirlik hedeflerini birlikte başarmak için ortak hareket etme çağrımızı yaptık. ‘Tutkumuz yaşamı güçlendirmek’ vizyonuyla kararlılıkla yol alıyoruz. Katkı sağlayan tüm Kordsalılara teşekkürler .”

 

2025, 2030 ve 2050 için kapsamlı sürdürülebilirlik yol haritasını takip eden Kordsa, Karbon Saydamlık Projesi (CDP) İklim Değişikliği ve Su Programlarında her yıl puanını kademeli olarak artırarak 2020 yılı için dünya ve Avrupa sektör ortalamalarının üzerinde bir not olan "A-" notu almış, 2020 yılındaki ESG performansı ise uluslararası değerlendirme şirketi Ecovadis tarafından Altın derece ile ödüllendirilmişti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.