Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
Efsane Cuma İndirimleriyle iPhone Seçenekleri

Efsane Cuma İndirimleriyle iPhone Seçenekleri

Eylül 28, 2022 17:53
Efsane Cuma İndirimleriyle iPhone Seçenekleri
0

BEĞENDİM

Efsane Cuma indirimleriyle iPhone modelleri arasında bütçenize uygun bir tercih yapabilmeniz mümkün. iPhone modelleri, genel anlamda kaliteli özellikler sunsa da fiyatların çeşitli sebeplerle yüksek olması, dezavantaj olarak görülebiliyor. Ancak bu indirimlerle fiyatlar bir nebze de olsa uygun düzeylere çekiliyor. iPhone modelleri arasında Plus, Pro, Pro Max gibi seçeneklerin olduğunu söyleyelim. Orijinal iPhone sürümünün yetersiz kaldığı özelliklerde bu sürümler vasıtasıyla birçok geliştirme yapmak mümkün. Örneğin iPhone 14’ün ekran boyutu 6.1 inç iken iPhone 14 Pro Max ekran boyutu 6.7 inç’lik ekran boyutuna sahip.

iPhone serisine yeni bir model eklendiğinde önceki modellerin fiyatının biraz daha düştüğünü görüyoruz. Bunun nedeni yeni modelle birlikte talebin bu modellere kayması olarak açıklanabilir. Dolayısıyla eski modellerde talep azalması gerçekleştiğinden, fiyatlar düşüşe geçer. Bu gibi dönemlerde istediğiniz iPhone modelini uygun bütçelerle alabilmek mümkün oluyor.

iPhone 14, Eylül 2022’te tanıtıldı ve geniş yankı uyandırdı. Apple, tanıttığı yeni telefon modeli ile gündemdeki yerini koruyacak gibi gözüküyor. Çünkü gerek tasarımı gerek özellikleriyle iPhone 14 ve sürümleri, dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Şu an için ilgili modelin Pro, Plus ve Pro Max seçenekleri mevcut. Ekran boyutu, ekran çözünürlüğü, hafıza kapasitesi, pil kapasitesi gibi temel özellikler anlamında bazı farklar ve iyileştirmeler, bu sürümler arasında görülüyor.

iPhone Alırken Dikkat Edilecekler

iPhone satın alırken dikkat etmeniz gereken birçok unsur bulunur. Bunlar fiyattan kaliteye kadar birçok detayı içerir. Bu nedenle detaylı bir şekilde bu konuya değinmek gerekmektedir. iPhone satın alımında dikkat edebileceğiniz unsurlar şu şekildedir;

  • Fiyat: Fiyat unsuru, iPhone alımında ilk dikkat etmeniz gereken faktördür. Bilindiği üzere modeller içerisindeki sürümler arasında özellik farklılıkları bulunuyor. Bu nedenle fiyatların da değiştiğini söyleyebiliriz. Özellikle ihtiyaçlarınıza göre tercih yapmanızın önemi bu noktada biraz daha fazla olabilir. Aynı zamanda çeşitli kampanya dönemlerinde indirimlerin yaşandığını da söyleyebiliriz. Araştırma yaparak ve bu dönemleri takip ederek ilgili kampanyalardan faydalanabilmeniz mümkün. Yine aynı şekilde normal dönemler baz alındığında mağazalar arasında fiyat farklılıklarının olduğunu söyleyelim. Bunları mutlaka takip ediniz.
  • Kalite: Dikkat etmeniz gereken bir diğer faktör kalitedir. Hemen her iPhone modelinin belli miktarda kalite sağladığını söyleyebilsek de son sürümlere yaklaştıkça kalitenin arttığı görülmektedir. Bu nedenle kalite sizin için olmazsa olmaz bir unsur ise son modellere yönelmeniz öneriliyor.
  • Tasarım: Tasarım, akıllı telefon alımında dikkat edilecek faktörlerden birisidir. Bu nedenle alacağınız iPhone modelinin tarzınızı yansıttığı konusunda emin olmanız gerekiyor. Bundan dolayı da ilgili modelin tasarım özelliklerini mutlaka inceleyiniz.
  • Teknik Özellikler: Alacağınız iPhone modelinin teknik anlamda incelenmesi de önemli. Bu noktada inceleme videolarına yönelebilirsiniz. Ayrıca kamera özellikleri başta olmak üzere pek çok seçeneği detaylı bir şekilde inceleyin. Kendinize uygun olan telefonu bu şekilde araştırma yaparak bulabilirsiniz.

iPhone 14 Pro Max Fiyat Seçenekleri Nelerdir?

iPhone 14 ile beraber gelişmiş seçeneklere sahip sürümler de tanıtıldı. Bu bağlamda en gelişmiş seçeneğin iPhone 14 Pro Max olduğunu söyleyebiliriz. Dolayısıyla ilgili iPhone modelleri arasında fiyat farklılıkları da bulunuyor. iPhone 14’ün Pro Max seçeneği en gelişmiş özellikleri sağladığı için en yüksek fiyatların da bu grupta olduğunu söyleyelim. iPhone 14’ün sürümleri arasında ekran boyutu, ekran çözünürlüğü, pil kapasitesi ve dâhili depolama alanı gibi özellikler bakımından farklılıklar bulunuyor. Dolayısıyla ihtiyaçlarınıza göre tercihte bulunmanız bu noktada çok önemli.

iPhone fiyatlarının ilk olarak Apple tarafından belirlendiğini ve sonrasında ticari hareketlilik ile ek maliyetler sonucunda fiyatların değiştiğini söyleyebiliriz. Özellikle ilgili telefon modelleri ülkemize ulaştığı anda döviz fiyatlarının geçerli olması söz konusudur. Döviz fiyatları, ilgili iPhone modelinin fiyatını etkileyen en temel unsurdur. Dolayısıyla fiyatların bu şekilde belirlendiğini söyleyebiliriz.

İndirim ve kampanya dönemlerinde her ne kadar fiyatların biraz düştüğü gözlemlense de bu gibi dönemlerin takip edilmesi çok önemlidir. Ayrıca yeni bir iPhone modeli çıktığında, eski modellerin ucuzladığı bilinmektedir. Bu gibi durumlarda da müthiş bir alım fırsatı doğduğunu söyleyebiliriz.

Gelişmiş Özellikleriyle iPhone 14 Pro Max

iPhone 14 Pro Max, gelişmiş özellikleriyle kullanıcılarla buluşuyor. Orijinal iPhone 14 sürümüne göre pek çok farklılığın bulunduğu Pro Max, orijinal sürümün yetersiz kalacağını düşünen birçok kişinin tercihinde oluyor. İlgili sürümler arasında ekran boyutu ve çözünürlüğü başta olmak üzere, dâhili depolama alanı ve pil kapasitesi yönünden de değişiklikler bulunuyor. Orijinal sürümde 6.1 inç’lik ekran boyutu, Pro Max sürümüyle 6.7 inç değerine ulaşıyor.

iPhone 14’ün tanıtılmasıyla beraber tasarım anlamında da bazı iyileştirmelerin görülmesi söz konusudur. Tasarım anlamında mavi renk seçeneğinin de eklendiğini söyleyelim. Bu anlamda geniş renk seçeneğiyle kullanıcılara çeşitlilik sunulmuş oluyor. Sürümler arasında fiyat farklılıkları bulunsa da birçok kişi için üst sürümler tercih edilebiliyor. Serinin en gelişmiş versiyonu iPhone 14 Pro Max fiyatları, üst seviyelerde olsa da sağladığı özellikler bakımından oldukça yeterli görülüyor.

iPhone 14 Pro Max ile birlikte birçok işinizi rahatlıkla halledebilirken, depolama alanı sorunu da yaşamazsınız. Özellikle iPhone 14’ün orijinal sürümündeki 128 GB depolama alanının yetmeyeceğini düşünüyorsanız Pro Max, önemli alternatifler arasında yer alacaktır. Ayrıca bu modeller arasında hafıza kartı desteğiyle kapasitenin artırılması da mümkün değildir. Bu nedenle daha ilk aşamada tercihinizi, ihtiyaçlarınıza göre belirlemeniz gerekmektedir.

iPhone 14 modelleri, gerek gelişmiş özellik seçenekleriyle, gerekse de tasarım özellikleriyle ön plana çıkmaktadır. İlgili telefon modelleri şu an için ön siparişe açık durumdadır. Özellik incelemesi ve fiyat araştırması yaptıktan sonra rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

iPhone 14 Pro Max Tasarım Özellikleri Nelerdir?

iPhone 14 denildiğinde göze çarpan ilk unsur tasarım oluyor. Köşeli ekran tasarımının yansıtıldığı 14 serisinde, hafif telefon özellikleri devam ediyor. Boyut anlamında 6.1 inç ekran söz konusuyken bir de mavi renk seçeneği eklenmiş. Bu gibi yeniliklerle tasarım anlamında iyileştirmelerin olduğunu söyleyebiliriz. Gerek orijinal 14 sürümünde gerekse de iPhone 14 Pro Max sürümünde OLED ekran teknolojisinin kullanıldığını söyleyelim. Pro Max sürümünde 1290 x 2796 FHD+ Piksel ekran çözünürlüğü ile tasarım anlamında mükemmel bir iyileştirme söz konusudur. 240 gram ağırlığıyla birçok geliştirme burada da söz konusudur. Paslanmaz çelik çerçevesiyle dikkatleri üzerine çeken Pro Max sürümü, aynı zamanda birçok renk seçeneğine sahip.

Burada iPhone 14 Pro Max tasarım özellikleri anlatılsa da diğer seçeneklerde de tasarımın oldukça yerinde olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle tercihinizi yaparken temel donanım özelliklerindeki farklara yönelmenizi öneriyoruz. Temel farklılıklar burada ortaya çıkarken, pil kapasitesi anlamında da farklılıklar bulunuyor. Orijinal 14 sürümünde 3279 mAh pil kapasitesi söz konusuyken, Pro Max ile birlikte bu rakam 4323 mAh değerine ulaşıyor. Dolayısıyla şarjın daha fazla süreler gidebileceğini söyleyebilmek mümkün.

İlgili modellerin tamamında IPX8 suya dayanıklılık sertifikası bulunuyor. Ancak sıvı temasından kaynaklanan arızaların garanti kapsamında olmadığını söyleyelim. Buna göre her ne kadar cihaz 30 dakikaya kadar suya dayanıklılık sağlasa da olabildiğince sıvı temasından kaçınmanız gerekiyor. İlgili iPhone modellerini fiyat anlamında ve özellik anlamında iyi bir şekilde araştırarak en uygun modeli bulabilmeniz mümkündür.

 

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.