Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
5 Yıldan Beri Süregelen 'Eve Dönüş / Karşılama 5.Yıl' Sergisi Yine, Yeniden Galeri Diani'de Açıldı
  • Haber Kurt
  • Teknoloji
  • 5 Yıldan Beri Süregelen 'Eve Dönüş / Karşılama 5.Yıl' Sergisi Yine, Yeniden Galeri Diani'de Açıldı

5 Yıldan Beri Süregelen 'Eve Dönüş / Karşılama 5.Yıl' Sergisi Yine, Yeniden Galeri Diani'de Açıldı

Aralık 19, 2022 08:39
5 Yıldan Beri Süregelen 'Eve Dönüş / Karşılama 5.Yıl' Sergisi Yine, Yeniden Galeri Diani'de Açıldı
0

BEĞENDİM

Bugüne kadar Türkiye’den 5 yılda yaklaşık 160 sanatçının  katılımıyla gerçekleşmiş “EVE DÖNÜŞ/KARŞILAMA 5.YIL” başlığındaki proje-serginin beşincisi İspanya, Fransa ve Portekiz’den sonra Türkiye de GALERİ DİANİ’de 10 ARALIK da açıldı. Farmatek’in katkılarıyla sanatseverlerle buluşan  proje-sergi bir 5. Yıl kitabıyla taçlanarak sanatseverlerle buluştu. 

Galeri Diani,  10 Aralık açılan  ve   30 Aralık a kadar sürecek sergide  t sanatçı Şükrü Karakuş tarafından düzenlenen, bir çok usta ve genç sanatçının 150 civarında 12 x 12 cm boyutunda eserlerinin yer aldığı “EVE DÖNÜŞ / KARŞILAMA 5.YIL” sergisine ev sahipliği yapıyor. Geçtiğimiz pandemi dönemine rağmen ara vermeden devam edilen proje-sergi Türkiye’de sanat alanında sürdürülebilirlik anlamında bir örnek teşkil ediyor  ve bu yılki sergi ile birlikte 5. yıl sergisi olma özelliğini taşıyor.

5 yıldan beri  Galeri Diani’de yılbaşı zamanı açılan “EVE DÖNÜŞ / KARŞILAMA” sergilerinin bu yılki edisyonunda bir çok önemli sanatçının eserleri sanatseverlerle buluştu. Ve gelecek yıllarda Galeri Diani’de sürecek olan bu projenin, bugüne kadar sergilenen eserler ve serüveni, Farmatek Firmasının katkılarıyla 5. yıla özel bir kitap haline getirilerek sanat dünyasına sunuluyor.  Fatma Seyhan Yıldırım,  firması Farmatek’in desteğini değerlendirirken “Türk görsel ve plastik sanatlarını her zaman yakından takip  ederek, sanatçının yanında olmayı tercih ediyorum. Bu nedenle projenin çok anlamlı olduğunu, Türk sanatı adına da değer kattığını düşünüyorum” diyor ve cümlelerini “Son 5 yılda Türk Sanatında yer almış sanatçıların  bir çoğunun  envanterini barındırma niteliğini taşıyor diyebileceğimiz beşinci yıl kitabı için, proje-serginin tüm yolculuk ve serüvenini de belgeliyor” diyerek Farmatek’in sanata olan desteğini açıklıyor.

Yaklaşık otuz yıl önce İspanya’nın Bask bölgesinde bir sanatçı inisiyatifi olarak başlayan 12CM başlıklı sergiler ilk yıllarda küçük bir sanatçı grubunun eserlerini bir araya getirirken her yıl büyüyerek devam etti ve diğer ülkelerden sanatçıların da katılımıyla Fransa’ya ve Portekiz’e kadar uzandı; uluslararası, gezici bir kimlik kazandı ve Türk Sanatçıları grubu da sanatçı Şükrü Karakuş’un çabalarıyla bu sergilerin içine dahil edildi. Bu süreç son beş yıldır Galeri Diani’de tamamlanarak bir görsel şölene dönüşürken; sürdürülebilir, ulaşılabilir gerçek sanat adına ve sanatı takip eden, seven izleyenlere büyük bir imkan sağlıyor.

Her yıl sanatseverler için bir yılbaşı öncesi yılbaşı şenliğine de dönüşen “EVE DÖNÜŞ/KARŞILAMA 5.YIL” sergisi Galeri Diani’de koleksiyonerler ve sanatseverler için kaçırılmayacak bir fırsat. Bir sanat serüveni olan bu proje-sergiyi kaçırmayın deriz.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.